De worp

De geboorte dus. De weeën waren uiteindelijk toch begonnen. Elke vier minuten begon Georgette te krijsen als een varken dat gekeeld werd. Maar ze had al veel watertjes doorzwommen dus geen paniek.
“Ge moet niet verschieten meiske,” zei ze tegen het jonge verpleegstertje die toch wel wat schrik begon te krijgen van Georgette en haar gekrakeel. “Dat doet zeer, een keertje goed brullen en ge vergeet de pijn.” Waarop ze nog een keer, als was het om haar woorden kracht bij te zetten, begon te schreeuwen.

Na een een uurtje of drie schreeuwen was het dan zo ver. Twee verpleegsters met een zenuwinzinking, René met een stuk in zijn kloten een negerin aan het bestijgen in de glazen straat en Jef nu toch vastbesloten om te zien wat er daarbuiten te beleven viel.

AAAhhhhhh, riepen René en Georgette in koor, zij het elk op een andere plaats. En beiden haalden opgelucht adem. Niet Jef, die zette het op een schreeuwen alsof hij op zijn beurt weeën had. Ja kinderen zijn van nature toch ambetante wezens. Daarom krijgen ze bij de geboorte meteen een paar flinke tikken om hun direct duidelijk te maken waar hun plaats is.

Georgette lag met een gelukzalige glimlach naar Jef aan haar borst te kijken. De negerin keek op dat eigenste moment met een verveelde blik naar René die met een gelukzalige glimlach aan haar borst lag.

Wordt vervolgd.

Was getekend

Advertenties

Tags:

3 Reacties to “De worp”

 1. zapnimf Says:

  Fijn dat (bijna) iedereen in het verhaal gelukzalig kan kijken. Ik gaf over in zo’n kartonnen nierbekken toen de oudste net geboren was. Daarna heb ik wel een aantal jaar gelukzalig naar haar gekeken, maar het feit dat het puberen naar haar kop is gestegen, heeft die euforie ondertussen toch ook weeral sterk geminderd.

 2. M-go Says:

  Verwacht je hier eigenlijk een reactie op?
  Enfin, grijp het stokje dat ik je gooide en laat je maar eens goed gaan.

 3. micheleeuw Says:

  En zo was iedereen weer voldaan. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: