Medailles met een reukje

Het is sterker dan mezelf. Alweer gaat het over stront. Hoe is het mogelijk vraagt een mens zich af.

De olympische spelen zijn volop aan de gang en eerlijkheidshalve geef ik grif toe dat ik daar graag een aantal uren per dag aan spendeer. Al die sportieve lijven, mensen met een droom, een doel. Mooi toch? Natuurlijk kunnen we allemaal beginnen leuteren over hoe die Chinese bewindvoerders een bende machtsgeile kinkels zijn, dat ze Tibet koeionneren, dat ze de journalisten hun vrijheid beknotten en priet en praat en prot. Ik heb al voldoende werk met mijn eigen besognes dat ik mij daar niet ga met bezighouden. Niet dat ik niet erg vind maar ik heb geen zin om mij aan alles en nog wat te ergeren. Ik ben meer als een kind dat er verwonderd staat naar te kijken en het niet begrijp. Ik dwaal af. Les Jeux olympiques, daar ging het over.

Na 112 jaar klassieke sporten aangeboden te hebben vind ik dat onze Jaques lansen moet breken en er ook een paar ludieke sporten moet aan toe voegen. Vooral omdat wij, Belgen, dan ook een plakje meer kunnen veroveren. Bikkelen, paardelookworst vreten, strontrapen achter de trein. Ja! Dat strontrapen heeft wel iets. Als Nederland en België ooit de Spelen mogen organiseren dan eisen we deze sport.

Spelregels: Twee teams, het ene team zit op een open wagon voorzien van tien toiletpotten, het andere team staat startensklaar achter dat karretje. Het startschot knalt, en vanaf dat moment ook de scheten en de stoelgang. het treintje zet zich in beweging, laat ons zeggen van Gent St Pieters tot aan Gent Dampoort. Daags nadien wordt er van plaats verwisseld en doen ze hetzelfde traject nog eens over. Na een minitiueze controle van het traject door de professionele jury wint het team met het properste spoor. Dat heeft toch iets, niet? Natuurlijk zouden wij geen Belgen zijn mochten we niet foefelen. In het Olympische dorp zou de tegenstander zijn menu uit een dagelijkse portie rijst bestaan en andere voedingswaren die de stoelgang niet bevorderen. Het Belgische team daarentegen zou een copieuze maaltijd voorgeschoteld krijgen van frikadellen, friet met stoverijsaus en Duvels aan volonté. Medailles verzekerd. Mischien wel medailles met een reukje aan, maar toch gouden plakken voor België.

Was getekend

Advertenties

7 Reacties to “Medailles met een reukje”

 1. micheleeuw Says:

  Waarom ook niet 100 m snelneuken ? 😉

 2. lentesneeuw Says:

  Haha, dus mijn veronderstelling was tóch juist! (Ik had het je nog gevraagd hoe dat juist zat met de opstelling van de teams en heb m’n antwoord al).

  Voor de rest ga ik deze onthouden “en priet en praat en prot”. ROFL! Natuurlijk hebt u een patent erop. Uiteraard.

  Grtz!

 3. Duvel Says:

  Er moet natuurlijk ook controle op het spoor voor het treintje zijn anders kunnen ze het spoor op voorhand vol drollen leggen.
  Ik zelf denk al geruime tijd aan de nieuwe en doormij bedachte sport verbal. Bedoeling is dat twee teams van elk 11 spelers de bal zo ver mogelijk naast het doel trappen. De sky is the limit en de wereld het terrein . Ik heb zelf ooit 1 match georganiseerd , 2 jaar geleden. Ik ben moeten stoppen omwille van een kwetsuur maar al de anderen zijn tot op heden nog steeds spoorloos , enfin aan het spelen dus.

 4. Heidi Says:

  Ga jij je dan ook aansluiten bij het Belgische team? Jij bent strontspecialist, dus daar zet ik dan mijn hoop op!

 5. zeezicht Says:

  En jij was dat nochtans die ooit een commentaar schreef op een van mijn postjes op mijn vorig blog, over verschillende soorten stront.
  En zie, nu zit je er zelf in tot aan je ellebogen.

 6. vandepotgerukte Says:

  @Micheleeuw,
  Ik ben uw man.

  @Lentesneeuw,
  Bedankt voor het compliment.

  @Duvel,
  Dat is niet nieuw denk ik. Als U ’s zondags naar een voetbalmatch gaat kijken, laat ons zeggen Lotenhulle-Zeveneken kan U deze sport in al zijn facetten bewonderen.

  @Heidi,
  Ik ben bondscoach.

  @Zeezicht,
  Dat is al jaren zo dus aldaar geen probleem.

  Was getekend

 7. ivo victoria Says:

  off topic: ik zie in mijn stats dat u weer gecomment hebt en dat het wederom niet op de site te zien is. hoe doet u dat toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: