De piramide

Geposteerd door meetlatten, geodriehoeken en rollatten lag in het midden van de tafel als een veldheer het plan van een piramide. Reeds dagen was Jef bezig met tekenen, gommen en rekenen. Hij zou een piramide gaan bouwen. Hij was op het idee gekomen nadat hij een aantal oude boeken op de kop getikt had op de jaarlijkse kermis. Daar hadden de inboorlingen van de rondomliggende gehuchten en dorpen een rommelmarkt georganiseerd.

Aan een stalletje alwaar een oud vrouwtje op een houten bank zat was Jef verwonderd blijven staan. Het mensje was op zijn minst tachtig jaar oud. Ze had een perzikkleurige verweerde huid, was klein en mager. Het waren haar ogen die Jef’s aandacht trokken. Daar twinkelde een levensvreugde in die hij, behalve bij Maria, nog nooit bij iemand gezien had. Het besje moest een schoonheid geweest zijn in haar jongere jaren. Ze bekeken elkaar minutenlang zonder enig gevoel van schaamte. Het oude wijfje begon te grijnzen. Jef grijnsde terug. Wat ze te koop aanbood was ook niet alledaags. Een schat aan oude boeken en prentkaarten.
Jef liep rond haar kraam, nam voorzichtig de koekendoos die dienst deed als kasregister van het vouwstoeltje en plaatste die naast haar op de grond en ging zitten. Met een glimlach spreidde ze haar armen naar haar uitgestalde spullen. Jef begon zijn zoektocht.

Was getekend

Advertenties

3 Reacties to “De piramide”

  1. treiner Says:

    dat vrouwtje heeft natuurlijk steeds in zo’n piramide geslapen!!!!

  2. blanche Says:

    Als het maar goekomt met die bouwvergunning. Een piramide op een berg, het is niet vanzelfsprekend.

  3. micheleeuw Says:

    Blijkbaar niet simpel een piramide bouwen aangezien ze er nu nog verwonderd over zijn dat de ‘ouden’ het hebben gepresteerd. Veel succes aan Jef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: