Chinees vuurwerk

In de luxueuze kamer waar het portret van Mao Zedoeng prominent aanwezig was zat het voltallige 22-koppige politbureau naar een groot scherm te kijken, een LG Philips LCD. Volledig in China geproduceerd. De enige geluiden die de stilte doorbraken waren  afkomstig van de beademingsapparatuur die een aantal leden van dit clubje in leven hielden en de voorbijschuifelende verpleegsters die, waar nodig de kranen van de zuurstofflessen verder open of dichtdraaiden. Naarmate het aftellen vorderde en het gloriemoment zou plaatsvinden kwamen de verpleegsters bijna handen te kort. Bij een lid dat nog in goede staat bleek te verkeren merkte de hoofdverpleegster zelfs een bult op ter hoogte van zijn lid. De oude machthebber kreeg zowaar een stijve bij het zien van zoveel technisch vernuft dat de wereld zou tonen wie de toekomst zou gaan bepalen. Machtsgeil.

“Het Goddelijk schip”, Shenzhou 7 vertrok. Een vuurzee lichtte op in de donkere Mongoolse woestijn. Na een aantal seconden had het gevaarte reeds een rotvaart bereikt waarmee het de zwaartekracht tot een machtsstrijd dwong. Van machtsstrijden hielden deze 22 Chinezen, ze hadden er nog nooit één verloren.

Hu jintao, 65 jaar, ingenieur van beroep en gekozen om het uithangbord te spelen van China, haalde opgelucht adem. De oude knarren lieten de geslepen messen die reeds waren geslepen om in geval van mislukking Hu een lesje te leren uit hun nu aan een teveel van opwinding krachteloze handen vallen . Zij hadden Hu gekozen. Zelfs zij beseften dat ze geen uitstraling meer hadden om 1,3 miljard Chinezen om de tuin te leiden.

Ze waren opgetogen. De Olympische Spelen? een daverend succes! De Westerse wereld? Een daverende economische crisis! Dat er een beetje melk in omloop was die voor problemen zorgden dat was hun zorg niet, zij dronken geen melk. En nu dit prachtig vuurwerk.

“Onze toekomst is verzekerd, wij gaan kapot binnenkort maar China is in volle opmars.”  Leken ze te denken. Ze keken elkaar met waterige, glinsterende kraaloogjes aan. Met alle Chinezen maar niet met de dezen.

Was getekend

Advertenties

Tags:

7 Reacties to “Chinees vuurwerk”

 1. Elise Says:

  Ja, na de Amerikanen en de Russen nu de Chinezen..en ze zijn met veel!Mooi beeld trouwens, die donkere Mongoolse woestijn. Vraag: Moet die ‘wij’ in ‘wij gaan kapot’ geen ‘zij’ zijn?

 2. vandepotgerukte Says:

  @Elise,
  Ik heb het verduidelijkt.

  Was getekend

 3. zapnimf Says:

  Die (op)mars, die hebben ze toch al eens gehad?

 4. vandepotgerukte Says:

  Nationaal wel. Nu gaan ze internationaal. Let wel, ik gun die spleetogen dat, behalve die 22.

  Was getekend

 5. Annemie Says:

  ‘Het goddelijk schip’ – Het duurde tot deze avond tijdens het tv-nieuws van 19u dat ik begreep waarover je het had in bovenstaand schrijfsel…

 6. FrankiePebbles Says:

  Ja dat hebben we al eens gehad. Er is een oud liedje van Seth Gaaikema:

  “Ze zeggen dat Chinezen groot gevaar zijn. Zou dat waar zijn? Zou dat waar zijn? Geen feit waarvan ‘k op zich ’s nachts nou wakker lig. Nee nee nee, ik ben niet bang. Maar als de Chinezen straks in Hillegaarsberg zijn? Zou dat erg zijn? Zou dat erg zijn? Van hier tot Appelscha rijst met loempia! Nee nee nee, ik ben niet bang! Ik ben een flinke kerel. Maar ’t zijn d’r wel een hoop… Mammie mag het lichtje blijven branden op de overloop…..?”

 7. Vuurwerk bewijst dat hij dom is | Krijg Me Magazine Says:

  […] Chinees vuurwerk funny videos, vuurwerk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: