Mond vol tanden

Het weerzien met de notarisvrouw bracht een heleboel herinneringen naar boven. Eerst had mijn vader zijn lichaam er de brui aan gegeven en moest alles in wettelijke kannen en kruiken gegoten worden opdat de nalatenschap niet in verkeerde handen zou vallen. De enige verkeerde handen waren de mijne. De nooit aan bevruchting toegekomen eicellen van mijn verwekster zouden wel niets eisen. Mijn ongeboren broers en zussen ook niet.
Waar mijn vader altijd diegene was geweest die zich van erfeniskwesties geen bal aantrok was mijn moeder uit ander hout gesneden. Nog nooit had ze de smaak mogen proeven van het winnen van deze loterij. Deze keer viel er ook niets te winnen, eerder te verliezen mocht ik een klootzak zijn. Welk kind eist nu van zijn ouders een deel van hun bezit? “Zeer velen” wist de notaris ons te vertellen die met een blik van verwondering mijn vraag naar een document om meteen al mijn rechten af te staan te mogen ondertekenen beantwoordde.
Daar was het dat ik haar voor de eerste keer zag. Net negentien was ik. Een snotaap. Een sjofele jeansbroek, een egaal zwarte t-shirt en sneakers van de Carrefour, een pokdalig gezicht waren niet meteen de ingrediënten waar ze zou van wakker liggen. Later zou blijken hoe fout ik was. Ik woonde net alleen in het piepkleine, met Karen gehuurde rijhuisje. Ik: werkloze schoolverlater, Karen: verkoopster, kassierster, rekkenvulster bij Hema.
“Goedemorgen” sprak ze met een smetteloos accent. “U heeft een afspraak met de notaris?”
Bedremmeld bekeek ik haar. Even vergat ik waarom ik hier was en bleef een paar seconden met dwaze blik de vrouw bekijken. Hoe was het mogelijk dat amper vierentwintig uur geleden mijn verwekker zijn laatste adem had uitgeblazen en ik nu reeds bij het aanschouwen van een vrouw alles vergat? Een mens zou denken dat men bij hevig verdriet immuun, murw, blind is voor om het even welke impuls van buitenaf.

Advertenties

4 Reacties to “Mond vol tanden”

 1. blanche Says:

  Begin je met heruitzendingen, de kampioenen achterna?

 2. zeezicht Says:

  Ik heb dit ook al gelezen en keek daarom naar de datum…

 3. vandepotgerukte Says:

  Zo te zien was ik even niet bij de les. Ik dank U beiden voor het mij opmerkzaam maken van dit euvel.

  Was getekend

 4. FrankiePebbles Says:

  Allemachtig, dat is me toch wat, die notarisvrouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: