Kindje kopen? Iemand?

Fantastisch hoe alles in regeltjes en wetten is gegoten. Een beetje organisatie is nooit weg als we met zovelen op een hoop wonen. Stel U voor dat er geen stoptekens zijn op de rijweg, erger nog geen verkeerslichten. Zo ook mag U niet binnenstappen bij de slager, hautain een paar biefstukken uit zijn frigotoog nemen en zonder te betalen naar buitenstappen. Daar krijgt U straf voor, dief! Met uw zatte kloten tegen een bloemperk zeiken om zes uur ’s ochtends? Lap, een standje van een diender met bijbehorende boete, onzedige boosdoener! Zo ook uw kindje verkopen, wat denkt U wel? Euhh,… dat mag. Een kindje verkopen is geen probleem hier in België.

“Sorry dat we U aangeklaagd hebben, het was een vergissing, U kan beschikken.”

Er is geen enkele wet die deze nering verbiedt. Een vrouw kan zwanger worden, haar spruit laten geboren worden en verpatsen zonder enig probleem. Dat staat vandaag te lezen in het nieuwsblad. Meteen, gis als ik ben, zocht ik in het artikel of daar een leeftijdsgrens aan verbonden was, mijn jongste zou misschien ook nog wel in aanmerking komen. Mijn oudste al niet meer, het is een brave jongen hoor, daar niet van, maar reeds adolescent met hier en daar een jeugdpuist. Daar gaan mensen op afdingen.

Was getekend

Advertenties

7 Reacties to “Kindje kopen? Iemand?”

 1. Terrebel Says:

  Inderdaad zeer wreed! Terwijl toch echt uit diverse onderzoeken blijt dat er minder verkeers-ongelukken zijn wanneer de lichten niet werken. Mensen blijken opeens te gaan opletten ipv uitsluitend op het verkeerslicht te vertrouwen.

 2. zapnimf Says:

  Je kan draagmoeder zijn uit altruïsme en je kan draagmoeder zijn en dat beetje extra vragen.
  De krant mag dan zeer verontwaardigd zijn in zijn kop, maar het resultaat is toch hetzelfde? Het kind komt terecht in het gezin van de echte vader en kan daar in beide gevallen goed of slecht behandeld worden.

 3. Deftige Dame Marie Says:

  Een gratis advies: stop met het lezen van het Nieuwsblad, dat zijn enkel sensationele titels.
  Een kind verkopen (verkoop in de enige juiste betekenis van eigendomsoverdracht tegen betaling) kan helemaal niet. Er is nog altijd een adoptieprocedure nodig om het kind van een ander tot het uwe te maken. En het klopt dat er nog geen regeling is voor draagmoederschap maar het duurt altijd eventjes voor er een consensus is over een problematiek die etisch geladen is. Het verkondigen van algemeenheden, liefst gekleurde of zelfs foutieve, draagt daar geenszins toe bij.

 4. tijdtussendoor Says:

  Ik kan aan het relaas van de deftige dame niets toevoegen. En bij deze geef ik je hetzelfde advies. De sensationele titels zorgen bij veel mensen al voor een reactie en een mening zonder dat ze eigenlijk weten waarover het gaat.

 5. de zeggenschap Says:

  Indien we zonder boeh of bah onze ziel verkopen, wat houdt ons dan nog tegen het met onze spruiten te proberen. Wereldberoemd toch, die Brusselse?

 6. vandepotgerukte Says:

  @Terrebel,
  Wist ik niet.

  @Zapnimf,
  Als U het zo ziet, des te beter,

  @Defige Dame Marie
  Bedankt voor de tip, maar ik lees er altijd een heleboel, kwestie van het kaf van het koren te scheiden. Maar ik zal een paar extra links geven met de hoop dat die wel van voldoende kwaliteit getuigen.
  http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/764582/2009/03/13/Verbod-op-commercieel-draagmoederschap-op-komst.dhtml

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/verbod-op-commercieel-draagmoederschap-op-komst-/site72-section24-article30677.html#

  Hier staat volgens mij niets foutief of algemeen. De kern is dat het kind verkocht wordt zonder adoptie procedure.

  @Tijdtussendoor,
  Zie de commentaar op Deftige Dame Marie. Iets meer dan de titel heb ik gelezen. Of ik echt weet waar het over gaat of niet, feit is dat het kan.

  @De zeggenschap,
  Volledig met eens.

  Was getekend

 7. Margo Says:

  Commercieel gezien vind ik het not done om een kind te baren en het voor veel geld ‘van de hand te doen’. Goedgeregelde draagmoederschap is wel een goeie zaak, zolang het gaat om een kinderwens van onvruchtbare koppels te vervullen. Dan spreekt men van een daad uit het hart en de buik en daar sta ik volledig achter.
  Die concensus is onderweg. Geef de politiek nog een jaartje of 7…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: