Ex-vrouw (2)

Drie jaar was het geleden dat ik haar gezien had. Ze zag er nog even lekker uit. Het kreng zijn stond in verhouding met haar schoonheid: immens.
In de wandelgangen van de stad had ik opgevangen dat ze met een oudere, getrouwde vent aanpapte. Het was haar aan te zien. Dure kleren, een advocaat. Vanuit haar optiek had ze het gemaakt. Waarom na drie jaar stilte haar verzoek kwam om te scheiden was het zoveelste raadsel voor mij. Misschien wilde die oude knakker wel scheiden van zijn eega en de mijne huwen.

“Dag” zei ze toen ze behalve haar verdediger ook mij gevonden had.
Haar stem klonk nog steeds even geil. Zelfs deze ene kort uitgesproken groet kon dit niet verhullen. Het bruine, lange haar had ze zwierig over haar linkerschouder gedrapeerd zodat door haar knalrode trui alleen het silhouet van haar rechterborst te zien was. Hoe de andere er mogelijks uit kon zien werd aan de fantasie van de gluurder overgelaten. Een rechterborst die er trouwens wezen mocht. Smaak had ze nooit gehad. rode trui, korte jeansrok met zwarte netkousen, hoge hakken. Het enige verschil met vroeger was dat we onze kledij in de C&A betrokken. Nu was het merkkledij van het betere soort.
“Dag” antwoordde ik dan maar terug. Een mens moet iets als hij begroet wordt.

Was getekend

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: