In stilzwijgen

Er zijn tijden dat ik het volledig gehad heb met mijn soort. De homo sapiens. Los van enkele exemplaren mogen ze van mij bijwijlen allemaal stoppen met ademen en een gruwelijke dood sterven. Andere keren zou ik ze allemaal omhelzen en een klapzoen geven. Vandaag dus niet.

Geen enkel voorval heeft daar de schuld van. Het is de gehele soep die soms eens overkookt. Het oeverloos praatjes hebben, het eindeloos gezeik over niets baart deze gemoedstoestand. De zin van alles is dat het geen zin heeft, dus verder palaveren heeft geen zin. Het algehele schuldgevoel dat ons paplepelsgewijs wordt ingegeven is een farce. Als ik de brabbelende sapiens bezig hoor dan vraag ik mij af welke verlichte geest de gore moed gehad heeft om de naam sapiens aan mijn soort te schenken.

Gelukkig heb ik mijn berg. Waar ik zonder enig schuldgevoel mag zitten, roken, neuken en leven. Werkloosheidsteun krijg ik niet, een pensioen zit er ook niet echt in. En eerlijk gezegd ik voel mij er goed bij. Geen schuldgevoelens alhier. Geen gezeik over rechten. Ze zullen mij worst wezen, die rechten. Maar één plus één blijft twee. Plichten heb ik ook niet. Hier op mijn berg heersen wij. In stilzwijgen.

Was getekend

Advertenties

Tags:

3 Reacties to “In stilzwijgen”

 1. tijdtussendoor Says:

  Ik zou het zelf nooit zo cru kunnen opschrijven maar begrijpen…ja dat wel. Zo gebruik ik de muren van ons huis soms als versterkte burcht 😉

 2. Laurent Says:

  In gematigde zin herken ik wel iets.

  Bedankt voor de link naar Rory Gallagher trouwens. Mooi nummer en mooi filmpje erbij. Nooit zo naar hem geluisterd eigenlijk (ik ben nogal luisterlui) maar mooi!

 3. FrankiePebbles Says:

  Het gaat ook allemaal bijkans nergens over. Ik bewonder de vele mensen die maar kunnen doorzeveren over niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: